Calgon

Calgo MN Calgon

 

Calgon sprečava kvar na Vašoj veš mašini. On ne samo da neutrališe kamenac u vodi već sprečava njegovo taloženje u startu. RIJEČ JE O PRVOM OMEKŠIVAČU VODE NA SVJETU.

Preporučuje se njegovo korišćenje pri svakom pranju jer se time eliminiše mogućnost njegovog stvaranja i taloženja u Vašoj veš mašini. Upotreba Calgon-a takođe znači da Vam je potrebno da u procesu pranja koristite minimalne količine deterdženta. Uz njegovu upotrebu voda postaje mekša što automatski podrazumjeva da se sa manje deterdženta može oprati ista količina rublja.

Tvrda voda znači da ona sadrži visok nivo kalcijuma, magnezijuma i drugih rastvorljivih minerala. Ona ima moć da umanjuje sposobnost čišćenja sapuna ili dererdženta, tako da se javljaju mineralni ostaci, poznati kao kamenac. Veoma je važno imati u vidu da proces stvaranja kamenca u veš mašini počinje prvim pranjem u tvrdoj vodi.

Calgon djeluje tako što štiti sve vitalne djelove Vaše veš mašine od taloženja kamenca. Ne samo da sprečava njegovo taloženje već štiti i elemente koji se zagrevaju ali takođe štiti i bubanj, cijevi, pumpu i generalno sve elemente Vaše veš mašine koji dolaze u kontakt sa vodom.

opširnije . . .